Köpvillkor

Betalningsvillkor

Vi accepterar Mastercard, Visa (gäller i butik) eller faktura som betalningssätt.

Vid fakturabetalning skickar vi faktura via Resurs Bank i samband med leverans. Fakturabeloppet ska vara Resurs Bank tillhanda inom 15 dagar. Företagskunder har 30 dagar. Resurs Bank gör alltid en kreditupplysning på kunden. Vi förbehåller oss rätten att neka köp mot faktura baserat på den information vi får vid kreditupplysningen. Dock finns alltid möjligheten att handla mot förskottsbetalning dvs en så kallad proformafaktura.

Vid större beställningar över 20,000 kr förbehåller vi oss rätten att kräva en del som förskottsbetalning.

För företag som är AB vilka önskar handla på faktura förbehåller vi oss också rätten att vid första köpet kräva betalning i förskott.

Priser

Priser inkl. moms. Exkl. frakt och avgifter

Leveranstid

Varor i vårt eller tillverkarens lager kommer hem till dig vanligtvis inom 5-10 arbetsdagar eller efter beräknat leveransdatum från leverantör. Kan vi inte leverera inom avtalad tid skall du utan dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leverenstidpunkt. Du som kund har då rätt att häva köpet utan kostnad.

Leveranssätt

Vi levererar med fraktbolag eller egen bil inom Sverige mot avgift.

Utlämning

Trottoar/tomt, chaufförerna bär inte in varorna.

Betalningstid

Privatpersoner 20 dagar, företag 30 dagar

Öppet köp

8 dagar öppet köp för privatpersoner. Gäller ej måttbeställda varor som heltäckningsmattor, gångmattor mm (För mer information kontakta oss )

Garanti

1 års garanti på de flesta varor.

Kontakt

Dygnet runt via mail, kontakt@mattcenter.com Tel. 035-54505 (öppet 9-18)

Getinge Mattcenter AB Göteborgsvägen 739 30576 Getinge
Sweden

Org.nr. 556130-6068 Bolagsnamn Getinge Försäljnings AB Företaget har F-skattesedel

Leveransvillkor

Hemtransport

Vi levererar till orter inom Sverige mot avgift. Vi anlitar speditör eller bud för hemtransporten. Du kommer att bli uppringd av speditör eller bud för närmare information om dag och tidsperiod för leverans. Vi bifogar alltid ditt telefonnummer till chaffören varför det är viktigt att rätt nummer anges till den som skall ta emot godset. Våra hemleveranser sker under dagtid om inget annat anges.

Vi startar orderhanteringen så snart vi fått din beställning, men vi har möjlighet att göra justeringar innan ordern gått iväg om du ringer eller mejlar oss på en gång.

Alla leveranser görs till trottoar, port, tomt eller gårdsinfart beroende på hur ditt boende ser ut. Chaufförerna bär inte in varorna i huset. Var beredd att hjälpa till att lasta av varorna från lastbilen. Varje paket kan väga från ca 10 kg till ca 30 kilo. Du behöver planera framkörningsmöjligheter till din gata eller infart när du väljer leverans-dag eftersom din beställning normalt körs ut med lastbil. För alla leveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg. Avgift för specialtransporter kan tillkomma.

Vid leverans till öar som saknar broförbindelse kan extra kostnader tillkomma. Dessa avtalas särskilt med dig som kund vad avser pris, leveranstid och leveranssätt. Vid önskemål om leverans till skärgårdsö levererar vi fraktfritt till närmaste kajplats med adress på fastlandet. Där får du som kund ta emot leveransen och sedan själv ombesörja vidare transport till ön i fråga. Var god och uppge om ni önskar direktleverans till ö redan vid er beställning då vissa varor behöver emballeras på ett visst sätt.

Leveranser till Gotland sker med ordinarie biltransport utan extra kostnad.

Observera att mindre försändelser som exempelvis golvtillbehör vanligtvis skickas med brev på posten alternativt som paket till närmaste DHL Servicepoint. I dessa fall levereras inte alltid försändelsen ända till dörren utan du som kund kan behöva hämta ut det på Posten eller hos närmaste DHL Service Point. Du får besked via brev eller sms när ditt paket är klart att hämtas.

Leveransförseningar

Tänk på att alltid vara ute i god tid när du beställer varor. Boka inte hantverkare förrän du har kontrollerat att rätt artiklar har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen. Du bör ha med leveransförseningar samt även felleverans och transportskada i din planering.

Om leveranstiden beräknas bli längre än aviserat meddelar vi dig via e-post. Exempel på leveransförseningar kan vara när en leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid längre leveransförseningar. Getinge Mattcenter förbehåller sig rätten till friskrivning från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Leveranskontroll

När du får hem din beställning måste du kontrollera eventuella skador och/eller saknade varor och notera det på fraktsedeln/mottagningsbeviset. Ha en kopia av din beställning till hands så att du är säker på att du har fått allt du beställt. Om du inte kontrollerar materialet själv måste du se till att den person som skriver på fraktsedeln kontrollerar om något är skadat eller saknas. Skriv inte på fraktsedeln innan du säkerställt att emballaget är intakt. För att underlätta eventuella reklamationsärenden bör det framgå på fraktsedeln att godset är skadat. Chauffören skall då även signera fraktsedeln. Om det inte noteras på fraktsedeln/mottagningsbeviset kan speditören inte hållas ansvarig för eventuella skador eller saknat material. Spara också emballaget för eventuell besiktning. Det skadade eller felaktiga godset får heller inte användas. Görs detta anser vi att du som kund har godkänt leveransen trots transportskadan och inget nytt gods skickas.

Om ni vid mottagandet ej ser någon skada på emballaget bör ni öppna emballaget inom sju (7) dagar efter mottagandet för att säkerställa att det ej finns några dolda skador. Anmälan om dolda skador ska göras senast sju (7) dagar efter att godset mottagits. Fel eller skada som upptäcks senare efter mottagandet skall snarast – dock inom skälig tid – anmälas till Getinge Mattcenter För att anmäla reklamationen kontaktas vår kundtjänst så att vi kan skicka ersättningsvaror.

Se även

 • Reklamationer
 • Ångerrätt
  Har du några frågor eller funderingar så kontakta oss så försöker vi lösa det på en gång.Kvalitetskontroll:När du som kund tar emot din beställning och innan golvet installeras är det mycket viktigt att du kontrollerar att produkten är felfri genom att titta på följande:
 1. Stämmer varorna överens med din beställning i fråga om modell, mått, mönster, färg och kvantitet ? Om ej kontakta genast Getinge Mattcenter så vi kan rätta till felet.
 2. Finns det några fabrikationsfel, som i slitytans finish, fläckar, onormal färgvariation etc? Om du upptäcker någon av dessa felaktigheter när du öppnat en eller två förpackningar ska du inte installera golvet utan ta kontakt med oss direkt. För att ett

golv ska kunna reklameras är det mycket viktigt att ni inte kastar felaktiga varor innan detta är sanktionerat av Getinge Mattcenter.

OBS! Viktigt att notera är att det är kunden som har ansvaret att kontrollera att rätt vara är levererad. Enligt Konsumentköplagen skall felaktig vara reklameras snarast, dock inom 2 månader. Detta avser dock oöppnade förpackningar. Eftersom kunden enligt lagen också är skyldig att minimera skadan av en felaktig vara kan man självfallet inte lägga in ett golv och sedan reklamera detsamma. Vid en retur av en felaktig vara skall denna vara i väsentligen oförändrat skick.

Varuretur och reklamationer

Garanti

Vi ger 1 års garanti mot fabrikationsfel. Felaktig vara måste reklameras inom 2 år, räknat från det datum du tog emot varan. Om du får en felaktig eller felexpedierad vara kommer Getinge Mattcenter i händelse av retur att stå för transportkostnaderna. Synliga eller på annat sätt uppenbara fel som kan eller borde ha konstaterats före installation kan inte i efterhand reklameras. Garanti på golv och mattor gäller bara under förutsättning att gällande sköteselanvisningar från respektive leverantör/tillverkare har använts samt att gällande läggningsinstruktioner från respektive tillverkare/leverantör har följts.

För reklamationsärenden ring oss: 035-54505 eller maila till kontakt@mattcenter.com

Felaktig vara

Det är viktigt att du kontaktar oss efter att du mottagit varan. Vi skickar dig då returfrakthandlingar så att du kan returnera den felaktiga varan. Vid eventuell tvist hänvisar vi till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) .

Transportskada

En vara som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi självklart ut eller betalar tillbaka pengarna om du så önskar. Ett krav är att speditören har noterat skadan på sin fraktsedel.

Transportansvar

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Getinge Mattcenter till kunden så är Getinge Mattcenter betalningsansvarig. Om varan skadas eller kommer bort då kunden återsänder den till Getinge Mattcenter så är kunden betalningsansvarig. Det är därför mycket viktigt att du som kund skickar tillbaka godset väl emballerat. Enklast görs detta bland annat genom att spara och använda den pall som godset ursprungligen levererades på. Är ni osäkra hur ni ska packa godset kontakta gärna Getinge Mattcenter så assisterar vi gärna med tips och goda råd.

Ångerrätt/öppet köp

Du har rätt att returnera leveranser inom 30 dagar. Vill du returnera varan ska du meddela Getinge Mattcenter via telefon eller kontakt@mattcenter.com Returfrakt betalas av kunden.

Meddelande om retur skall innehålla följande information:

 • Ordernummer
 • Fakturanummer

• Produktnamn på de produkter som returneras samt orsak till retur Informationen behövs av administrativa skäl.

Innan du returnerar varan ska du invänta information om returnummer och returadress från kundtjänst.

Den returnerade produkten skall vara i oanvänt och oskadat skick. Detta gäller dock inte om produkten förstörts eller förändrats på grund av någon omständighet, som inte kan hänföras till kunden.

Om en kund utan att meddela Getinge Mattcenter vägrar ta emot en leverans, debiterar Getinge Mattcenter för frakt och omkostnader.

Reklamationer efter läggning

En reklamation kan ta tid varför man ska ta det lugnt och inte göra något förhastat. Självfallet kan det vara frustrerande om man har ont om tid, hantverkare som väntar etc. Dock kan snabba beslut bli fel och leda till att man själv får stå för hela kostnaden.

Syftet med de olika stegen är att klargöra vad som är fel. Fel på ett lagt golv/matta kan både bero på produkten eller att man gjort något fel under eller efter inläggningen. Därför gäller följande steg för att ta till vara allas intressen:

 1. Fel upptäcks på golv/matta som ligger. Lägger ni fortfarande mer golv/matta av samma sort sluta direkt. Om felet bara rör en planka eller panel byt den mot en felfri och fortsätt lägga.
 2. Är felet större, kontakta omedelbart Getinge Mattcenter per telefon eller mail. Bifoga bilder och en beskrivning av felet samt när och hur det upptäcktes och hur länge golvet/mattan legat på plats. Sluta lägga golvet/mattan.
 3. Getinge Mattcenter behandlar den inkomna reklamationen. Ofta kan Getinge Mattcenter lösa den direkt men annars skickar vi ärendet vidare till våra experter eller till leverantören.
 4. Experterna / leverantören kommer med ett utlåtande eller begär mer information.
 5. Eventuellt görs en besiktning på plats. Viktigt att golvet/mattan fortfarande ligger kvar. Har det rivits upp kan man inte på ett rättvist sätt bedöma skadan. Detta kanockså innebära att reklamationen underkänns. Nytt utlåtande görs.
 6. Skulle kund och Getinge Mattcenter alternativt leverantören ej vara överens om våregen eller leverantörens besiktning anlitas en opartisk besiktningsman som besiktigar golvet. Skulle besiktningsmannens rapport komma fram till att det är fel på golvet bekostas besiktningen av Getinge Mattcenter. Är det istället fel på hanteringen före eller efter golvet/mattan lagts eller detta gjorts på ett felaktigt sätt debiteras kunden besiktningskostnaden. Denna ligger som regel på 3,000-5,000 kronor inklusive moms lite beroende på var i landet man bor. Viktigt att kunden känner till detta innan besiktning utförs.
 7. Om besiktningsrapporten slår fast att det är fel på golvet/mattan skickar Getinge Mattcenter nytt golv/matta. Är det fel på hantering efter leverans eller inläggningen skickar vi inget nytt golv/matta.

8. Är parterna fortfarande inte överens efter att en oberoende besiktningsman gjort sitt arbete kan ärendet överklagas till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Detta är reklamationens högsta instans. Getinge Mattcenter följer alltid Allmänna Reklamationsnämnden utslag.

Övrigt Momsinformation

25 % moms är inkluderat i angivna priser.

Integritetspolicy

Getinge Mattcenter, upprätthåller respekt och skydd för kundernas personliga integritet genom att behandla den information som våra kunder anförtror oss på ett varsamt och ansvarsfullt sätt. I alla sammanhang där personuppgifter eller annan viktig information kan komma att behandlas av Getinge Mattcenter, eller av någon annan för Getinge Mattcenters räkning, vidtas därför alla rimliga och lämpliga åtgärder för att skydda kunduppgifter från obehörig åtkomst, vidarespridning, ändring och förstörelse.

Bedrägerier eller falska beställningar

Vi samarbetar med polisen och polisanmäler samtliga falska beställningar eller bedrägeriförsök. Getinge Mattcenter lämnar all tillgänglig information som kan underlätta i polisens utredningsarbete.

Vid eventuell tvist

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Försäljning till minderåriga

Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Force Majeure

Getinge Mattcenter anser sig vara befriade från underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet som beskrivs nedan. Detta gäller även om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.